Was de courgettes, snijd de kroon weg en snijd ze in de lengte in dunne plakken. Bestrooi deze plakken met zout en laat deze 10 minuten intrekken. Hak de noten grof en rooster deze in een droge koekepan. Verkruimel de geitenkaas. Citroen schoon borstelen onder warm water.
Rasp de citroen totdat je 2 theelepels geraspte schil hebt. Meng 2 el citroensap, gehakte basilicum, 3 el olie, citroenrasp, peper, zout en balsamico-azijn tot een dressing.
Dep de courgetteplakken droog met keukenpapier. Bestrijk beide kanten met olie en grill ze aan beide kanten ca 2 minuten in een voorverwarmde grillpan.
De sla over vier borden verdelen. Hieroverheen de gegrilde plakken courgette verdelen. Dressing overheen sprenkelen en bestrooien met de noten en geitenkaas. Vervolgens afmaken met een paar slagen peper
Afgarneren kan heel mooi met halve cherry-tomaatjes.
* Roquefort of gorgonzola is een uitstekende vervanger voor de geitenkaas. * In plaats van walnoten kan je ook hazelnoten of geschaafde amandelen gebruiken.