Texels Kookboek - Salade van gegrilde courgette

Ingrediënten
2 courgettes zout 75 gr walnoten 100 gr geitenkaas
1 citroen 1 el gehakte basilicum 4 el olijfolie ½ el balsamico-azijn
peper 75 gr veldsla ½ bakje cherrytomaatjes

Hulpmiddelen
koksmes snijplank borstel koekepan grillpan rasp keukenpapier

Voorbereiding

Was de courgettes, snijd de kroon weg en snijd ze in de lengte in dunne plakken. Bestrooi deze plakken met zout en laat deze 10 minuten intrekken.
Hak de noten grof en rooster deze in een droge koekepan.
Verkruimel de geitenkaas.
Citroen schoon borstelen onder warm water.

Bereiding

Rasp de citroen totdat je 2 theelepels geraspte schil hebt. Meng 2 el citroensap, gehakte basilicum, 3 el olie, citroenrasp, peper, zout en balsamico-azijn tot een dressing.

Dep de courgetteplakken droog met keukenpapier. Bestrijk beide kanten met olie en grill ze aan beide kanten ca 2 minuten in een voorverwarmde grillpan.

De sla over vier borden verdelen. Hieroverheen de gegrilde plakken courgette verdelen. Dressing overheen sprenkelen en bestrooien met de noten en geitenkaas. Vervolgens afmaken met een paar slagen peper

Afgarneren kan heel mooi met halve cherry-tomaatjes.

Serveertip

* Roquefort of gorgonzola is een uitstekende vervanger voor de geitenkaas.
* In plaats van walnoten kan je ook hazelnoten of geschaafde amandelen gebruiken.

Soort gerecht: Aantal personen: 4 Bereidingstijd: ca 30 minuten
Wijntip:

Eet smakelijk !!